+31 (0)73 614 5937 info@transequity.nl

Publicaties

Vacature stagiair(e) Private Equity bij TransEquity Network

TransEquity Network, een onafhankelijke private equity maatschappij actief in de Nederlandse MKB markt, is op zoek naar een stagiair(e) voor een meewerkstage met het volgende profiel: analytisch, inhoudelijk en sociaal vaardig met een sterke persoonlijkheid.

Over TransEquity Network
Het kantoor van TransEquity Network ligt op loopafstand van het centraal station van ‘s-Hertogenbosch. Wij investeren in winstgevende bedrijven met duidelijke mogelijkheden voor strategische en operationele waarde-creatie via meerdere groeipaden zoals organische groei, expansie naar nieuwe (internationale) markten of uitrol van een buy-and-build strategie.

Wat maakt het TransEquity Network team uniek?
Het team bestaat uit zeven investment professionals: twee partners, een investment director, een investment manager, een analist, een juriste en een administratrice. Onze hechte samenwerking kenmerkt zich door onze hands-on, energieke, verantwoordelijke en transparante werkwijze.

Wat bieden we?
Als stagiair(e) bij TransEquity Network bied je ondersteuning aan het investment team binnen alle aspecten van de investment cycle. Werkzaamheden omvatten o.a. marktstudies, evaluatie van investeringsvoorstellen, voorbereiden van pitches en ondersteunen bij het doen van deals en het uitvoeren van projecten bij onze portfolio bedrijven. De nadruk zal liggen op het analyseren van markten, sectoren, bedrijven en investeringsvoorstellen en het omzetten van deze analyses in (transactie)documentatie.

Wat maakt een stage bij TransEquity Network uniek?
Tijdens een meewerkstage bij TransEquity Network word je gezien als volwaardig lid van ons team en krijg je de kans jezelf te ontwikkelen en te bewijzen als (aankomend) investment professional. Tegelijkertijd bieden we je volop (externe) exposure via bijvoorbeeld het uitvoeren van (commerciële) due diligence activiteiten en betrokkenheid bij onze portfoliobedrijven. Vanwege ons ondernemende karakter vragen wij ook van onze stagiair(e) een zeer proactieve en verantwoordelijke instelling.

Jouw profiel:

  • Afgeronde Bachelor (universitair) in een studierichting met economisch, bedrijfskundige en/of technische focus (Economie, Econometrie, Finance, (Technische) Bedrijfskunde, Engineering, Natuurkunde, etc.)
  • Analytisch sterk en zelfstandig in staat om markt-, bedrijfsspecifieke en financiële informatie te analyseren en beoordelen
  • Goede Excel en PowerPoint vaardigheden
  • Affiniteit met bedrijven actief in de MKB markt en in staat een ‘connectie’ te maken met ondernemers
  • Sociaal, energiek, down-to-earth en met een sterke en toegankelijke persoonlijkheid
  • Vloeiend in Nederlands en Engels (woord en schrift)

Startdatum en duur meewerkstage
We zoeken bij voorkeur een stagiair(e) die in januari 2021 kan starten. Exacte startdatum en de duur van de stage in overleg, je dient gedurende de stageperiode minimaal 3 dagen per week beschikbaar te zijn voor werkzaamheden (meer is een pre). Doorgaans vragen wij stagiairs een doorlopende beschikbaarheid van vijf tot zes maanden.

Geïnteresseerd?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel, neem dan contact met ons op. Je kunt direct solliciteren door het sturen van je CV, cijferlijsten en motivatiebrief naar m.geurts@transequity.nl. Voor meer informatie of aanvullende vragen kun je contact opnemen met Michiel Geurts via +31 6 10 93 71 58.

 

 

Private equity, de ervaringen van ondernemer Peter Wayper van Way Group

TransEquity Network heeft in 2017 60% van de aandelen overgekocht van de Way Group, de holding van drie bedrijven. Eigenaar Peter Wayper heeft gekozen voor TransEquity Network omdat ze goed op de hoogte waren van de laatste ontwikkelingen in de markt, marketingtechnisch, financieel en management-technisch.

“Het is een partij met veel kennis in huis en ze hadden gelijk allerlei ideeën voor de toekomst en ze keken ook goed naar het personeel, hoe kunnen we die behouden en laten groeien. Het is een goede gesprekspartner en ik zie ze elke week bij ons op kantoor.”

“De voordelen van een private equity partij zijn de hands-on ondersteuning, veel kennis van buitenaf en het feit dat ze een zeer groot netwerk hebben. Ook zorgen ze dat het kapitaal wat je zelf investeert dat het versnelt rendeert. Het zijn prettige mensen om mee te werken en ze denken echt mee met het beleid.”

Meer weten? Bekijk het artikel ‘TransEquity Network participeert in Way Group’ van 2017.

The virtual family office and private equity

Wat is Private Equity, welke rol speelt het in Europa en waar moet een Family Office op letten bij het investeren in Private Equity?

Wat is een Virtual Family Office and hoe verhoudt het zich tot de traditionele Family Office?

Al deze zaken komen aan bod in The virtual family office and private equity, een artikel geschreven door Frans Peeters & Jurgen van Olphen in de lente-editie van het Family Office Magazine. Het gehele magazine is te vinden via deze link.