Wat is Private Equity?

Hoe wij Private Equity zien

Volgens de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) zijn er in Nederland meer dan 2000 ondernemingen met een Private Equity (PE) partij als aandeelhouder. Ondernemers hebben soms een vaag begrip over de toegevoegde waarde van PE. Wij leggen graag uit wat PE is, waarom steeds meer bedrijven voor PE kiezen en onze insteek.

Wat is Private Equity?

Private Equity fondsen zijn investeerders die buiten de aandelenbeurs om in bedrijven investeren. Om te kunnen investeren vergaart een Private Equity fonds kapitaal bij verschillende bronnen, bij TransEquity Network zijn dit met name ondernemers. De fondsen investeren vervolgens het verzamelde kapitaal in (Nederlandse) MKB-bedrijven om de volgende groeistap te realiseren. Fondsen blijven gemiddeld vier tot zeven jaar aandeelhouder van een onderneming, waarna zij het bedrijf verkopen om rendement voor hun beleggers te realiseren.

Steeds meer bedrijven kiezen voor Private Equity. Met een professionele investeerder aan boord, hebben MKB-ondernemingen meer financiële slagkracht en toegang tot een waardevol netwerk.

Fondsen zijn er in verschillende soorten. Er zijn partijen die investeren in innovatieve startups en partijen die investeren in bewezen ondernemingen. Typische strategieën van PE fondsen zijn:

  • Venture capital: Het investeren in innovatieve startups en scale-ups;
  • Growth capital: Het investeren in snelgroeiende ondernemingen;
  • (Leveraged) Buyouts: Het investeren in volwassen ondernemingen;
  • Distressed investments; Het investeren in verlieslatende ondernemingen.

Onze insteek

TransEquity Network helpt ondernemingen met vraagstukken omtrent (internationale) groeiversnelling, bedrijfsopvolging en/of professionalisering van de organisatie. Dit gaat verder dan enkel het beschikbaar stellen van kapitaal. Wij gaan voor het bouwen van betere bedrijven middels actieve betrokkenheid. Voorbeelden hiervan zijn het versterken van het management, operationele verbeteringen bewerkstelligen, ondernemingen ondersteunen bij het betreden van nieuwe markten en het uitvoering geven aan een Buy & Build groeistrategie. Het doel van TransEquity Network is om omzet en resultaat van bedrijven in 3-5 jaar te verdubbelen!

Wilt u meer weten over wat TransEquity Network voor uw onderneming kan betekenen, neem dan contact met ons op!